Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2013 19:27 - Какво да направя ако си счупя дисплея на лаптопа ?
Автор: matrica Категория: Технологии   
Прочетен: 1808 Коментари: 0 Гласове:
1



Здравейте приятели ,

Бих искал да ви запозная с това какво Ви предстои , ако за зла участ матрицата на лаптопа ви пострада или се пукне.  Като начало не трябва да се ядосвате , защото цените вече не са толкова високи . Важното е да изберете подходяща фирма / сервиз , който се занимава с тази дейност.  Фирми много , сервизи много - избора е труден , но ще дам някои критерии.

Общо взето голяма част от сервизите и магазините са прекупвачи, тоест не внасят директно стока ами след като отидете в магазина и видят от какво имате нужда започват да звънят по телефона за да намерят нужния продукт . Това от една страна е добре  защото ще ви свършват работа , но от друга - налага се да оставите лаптопа за ден или дори повече , получавате по-висока цена и не на последно място ако се наложи гаранционна замяна отново - носите в сервиза , чакате докато повредената матрица отиде в гаранционния сервиз и .т.н . Губи се време , което в днешно време е ценно . Губят се  и  пари - транспортни разходи.

Ето защо е добре да потърсите фирма , която директно внася матрици за лаптопи . Линка е на една от фирмите , които внасят директно имат голяма складова наличност. Сменят матриците веднага пред вас , без да оставяте лаптопа.  В такава фирма общо взето след като кажете модела на лаптопа ще получите точна и ясна цена колко ще Ви струва ремонта.

Дори да решите да пробвате с друг сервиз за лаптопи  за смяна на вашата матрица / дисплей . То първо се обадете и споделете какво се е случило. Трябва да се подготвени с малко информация  - точно коя е марката и кой е модела на вашия лаптоп. След като подадете тази информация ще получите цена и информация за наличност.

Следва да обсъдим цената на дисплеите/ матриците . Най-разпространените 15.6 инчови дисплей са на цена от 125 до 160 лв , в зависимост от това от каква фирма го купите . Вносител - 125 , прекупвач - 140-160 лв .

Монтажа е с твърда цена , която е 30 лв .  Може би понякога може да се намери и по-евтоно , но нали знаете поговорката " евтиното излиза скъпо" Просто някой "майстор " започва да се занимава с тази дейност , няма достатъчно клиети и подбива пазара с цел да е конкурентноспособен . Все пак смяната на дисплея е отговорна работа , защото се сваля горната рамка и ако се счупят щипките после между задния капак и предната лайсна се отварят луфтове , които определено дразнят.

Като за последно, нищо не пречи да се обадите в няколко фирми , да проучите цени и условия , като имате предвид горните вжни критерии Вие сами ще намерите подходящ сервиз.



Гласувай:
1


Вълнообразно



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: matrica
Категория: Технологии
Прочетен: 4359
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930